SEO Optimizacija

SEO optimizacija (eng. Search Engine Optimization) predstavlja prilagođavanje sajta za pretraživače kao što su Google, Yahoo, Bing,...

 

Glavni cilj optimizacije sajta je povećanje posetilaca sajta a samim tim i veći broj klijenata i bolje poslovanje. Kako je zadatak optimizacije da sajt dovede u sam vrh pretraživača i time vas klijenti lakše pronađu na internetu sam proces počinje već u ranoj izradi sajta poštovanjem normi pisanja koda, sadržaja na stranicama pa čak i odabira adekvatnih naslova i slika.seo

 

Napredak u optimizaciji sajta nije moguće videti momentalno i ko vam je rekao drugačije znajte da nije u pravu. Razlog tome je što je potreban izvestan vremenski period da bi pretraživači indeksirali vas sajt i prepoznali ga adekvatno.

 

SEO optimizacija nije postupak koji je dovoljno jednom odraditi i više se ne baviti time, naprotiv, to je dug i konstantan proces. Zapamtite, kako god vi radite optimizaciju tako je rade i drugi a naročito konkurenti, onoga trenutka kada vi prestanete tada će vas drugi sajtovi preteći.
Taj proces je veoma delikatan i samim tim nije poželjno da to prepustite "malom iz komšiluka" koji je to sam za sebe naučio, zapravo neadekvatno urađena optimizacija može da nazaduje rangiranje sajta ili čak dovede do blokiranja od strane pretraživača.

 

Bilo da prodajete proizvod, pružate usluge ili obezbeđujete informacije korisnici će koristiti pretraživač da bi vas pronašli putem određenih reči ili fraza, samo mali broj ljudi koji je čuo za vašu firmu će direktno doći na sajt.

 

Kvalitena optimizacija obezbeđuje bolju poziciju na pretraživačima i time više upita i poziva, a budžet koji se uloži u optimizaciju se višestruko vraća kroz povećan broj poseta.

 

Sajtovi koje mi kreiramo u svojim cenama sadrže uključenu i optimizaciju i time se vrši ušteda novca u startu. Ukoliko klijent već poseduje sajt ali želi da poboljša optimizaciju naš tim će izvršiti analizu postojećeg sajta i napraviti potreban plan optimizacije kao i procenu celokupnog angažmana, tako da klijent unapred može da planira svoj budžet.

 

Postoje nekoliko osnovnih paketa SEO optimizacije i njihov opis sa cenom možete pogledati na sledećem linku "Cenovnik usluga SEO optimizacije".

 

Kontakt

Adresa

Opšti uslovi

Pratite nas